פְּרְזוֹטָה

מרק חמצמץ עם עלי סלק (מנגולד) לימי החורף.

מספר מנות: 9

משך הבישול: כ – 45 דקות

סיר מומלץ לבישול: קוטר: 26 גובה: 15 ס”מ

החומרים

  • 1 כוס אורז
  • 10 עלי סלק ירוק טרי
  • 2 ראשי סלק אדום
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • ½ כוס שמן לטיגון
  • 6 עלי פטרוזיליה יפים
  • מיץ- מ 5 עגבניות גדולות ורכות
  • 3 כפות רסק עגבניות מקופסת שימורים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ½ כפית מלח
  • תבלינים: קורט פלפל חריף ופפריקה מתוקה
  • 11 כוסות מים רותחים (½1 קומקום חשמלי)

אופן ההכנה

  1. לקצץ את עלי הסלק לריבועים גדולים. את הפטרוזיליה לקצץ איך שרוצים.
  2. להוריד את הקליפה של ראשי הסלק ולחתוך את הסלק לריבועים קטנים.
  3. לטגן את הבצל הקצוץ עד שישחים.
  4. להוסיף את מיץ העגבניות, עלי הסלק, ראשי הסלק והפטרוזיליה לסיר ולבשל על אש נמוכה.
  5. בינתיים לנקות ולרחוץ את האורז.
  6. לפזר כפית מלח לתוך הסיר.
  7. כשהרוטב ירתח להוסיף לו שתיים וחצי כפיות רסק עגבניות.
  8. לערבב מעט את הרוטב ולהוסיף לתוכו קומקום מים רותחים ועוד כוס אחת.
  9. לבשל על אש בינונית עם כיריים בינוניות.
  10. להוסיף את האורז ומיץ לימון ולערבב.
  11. אם אחרי רבע שעה של בישול, המרק נראה סמיך, אפשר להוסיף לו עוד כוס אחת או שתיים מים רותחים ולהמשיך לבשל כך עוד כ – 20 דקות.
  12. משך כל הבישול מאז ששמים את מיץ העגבניות צריך להיות כ – 45  דקות על אש בינונית עד נמוכה