מרק צח מגרונות עוף

מרק צח פשוט וטעים מתאים ללווי או פתיחת ארוחה. כמו כן יכול לשמש בסיס לתבשילים אחרים. מתאים גם לסובלים מצינון בימי החורף.

מס’ מנות: 6

משך הבישול: שעה ורבע

סיר לבישול: בינוני – גובה:  ס”מ קוטר

החומרים

  • 1 קילו גרונות תרנגולת
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 תפוחי אדמה חצויים ל – 2
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל ו -¼ כפית כורכום
  • מים רותחים

הכנה מוקדמת

  1. גרונות קפואים יש להפשיר  כ – 2 – 3  שעות לפני הבישול
  2. לשים את הגרונות בסיר ולשפוך לתוכו מים רותחים עד לגובה של רבע סיר.
  3. להדליק את הגז על אש גבוהה ולחכות עד לרתיחה ועד שנוצר קצף.
  4. להוריד מהאש ולשפוך את הנוזלים דרך מסננת.
  5. לשטוף את הגרונות במים מתחת לברז משאריות הקצף שנותרו.

אופן ההכנה

  1. להחזיר לסיר ולהוסיף בצל קצוץ, רבע כוס שמן, קורט מלח ופלפל ולאדות על אש נמוכה כ – 5 דקות.
  2. אח”כ לשפוך לסיר   כשלושה ליטר  מים רותחים (  14  כוסות )
  3. להוסיף את תפוחי האדמה,   1/2  כפית מלח ורבע כפית כורכום. לערבב ולהמשיך לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה אז להנמיך את האש. ולבשל כך עוד שעה.
  4. אפשר במשך הבישול להוסיף עוד כוס אחת או שניים מים רותחים למי שרוצה.

יוכי ממליצה

עבור ילדים אפשר להגיש עם שקדי מרק ולמבוגרים קרוטונים

אפשר בהחלט להחליף הגרונות בכנפי עוף או החזה עוף עם העצם או שילוב שלהם.