מרק קישואים עם עוף וקציצות שפטה (בשר טחון)

תבשיל עשיר ומזין בעל ניחוח שמביא תאבון

משך הבישול: כשעתיים

מס מנות:  7

החומרים

  • 7 חלקי עוף שונים
  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 1 קילו קישואים
  • 1 בצל
  • ¼ כוס שמן
  • 3 עגבניות גדולות רכות
  • 2 כפות רסק עגבניות מקופסת שימורים
  • 2 תפוחי אדמה ( אם רוצים) חתוכים לקוביות
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום.

הכנות מוקדמות

  1. מפזרים מעט מלח על הבשר הטחון, מעסים אותו ומגבשים אותו לגוש אחד.
  2. יוצרים ממנו כדורים ומניחים במגש קטן.
  3. מורידים את הקליפה של הקישוא וחותכים אותו לריבועים בגדלים שונים.
  4. מרסקים את העגבניות בפומפייה, או בבלנדר.

אופן הבישול

  1. שמים בסיר את חלקי העוף, השמן ובצל שלם.
  2. מאדים על אש נמוכה כ – 5 דקות . מדי פעם מנערים את הסיר ימינה ושמאלה.
  3. אח”כ שופכים לתוך הסיר מים רותחים עד כדי מחצית הסיר.
  4. מבשלים על אש גבוהה ומחכים לרתיחה. מפזרים חצי כפית מלח ותבלינים.
  5. עם הרתיחה של הנוזלים, “זורקים” לסיר בעדינות  ולא בבת אחת, את כדורי הבשר למרק הרותח ומבשלים כרבע שעה.
  6. מוסיפים גם את הקישואים ותפוחי האדמה. מערבבים בעדינות ומנמיכים את האש לבינונית. מבשלים כך עוד חצי שעה בערך.
  7. אח”כ שופכים לסיר את מיץ העגבניות ואחרי חצי שעה מוסיפים גם את רסק העגבניות כשהוא מהול בחצי כוס מים. מבשלים כך עוד רבע שעה ומכבים את הגז.