מרק שעועית לבנה (“פסוליה”)

כמות: 5-6

משך הבישול: כ- 45 דקות

מומלץ לבשל בשני סירים

  • סיר להרתחת השעועית
  • וסיר לבישול בגובה 13 ס”מ וקוטר 21 ס”מ

חומרים

  • 1 בצל קצוץ
  • 4 כפות שמן (לטיגון הבצל)
  • 400 גרם שעועית לבנה
  • ¼ כוס שמן לבישול
  • 5-6 כוסות מים רותחים
  • אבקת מרק עוף
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½ כפית מלח
  • תבלינים לפי הטעם הרצוי: פלפל חריף, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום.

אופן ההכנה

  1. שוטפים את השעועית הלבנה ומשרים אותה במים כשעה.
  2. שופכים את המים האלה ושמים אותה בסיר.
  3. שופכים שוב מים בסיר,  על השעועית, עד למחצית מגובה הסיר ומרתיחים הכול.
  4. מסננים מהמים ובסיר אחר (לבישול) מאדים בצל קצוץ עם ארבע כפות שמן, עד שיזהיב.
  5. יוצקים מעליו  5 – 6  כוסות  מים רותחים ומוסיפים את השעועית, רסק העגבניות ואבקת המרק.
  6. מוסיפים 1/4  כוס שמן מלח ותבלינים ומבשלים על אש בינונית כ – 3/4  שעה והתבשיל מוכן.