שורבה בנוסח עיראק

השורבה העיראקית היא מרק אורז קל ופשוט להכנה הידועה בטעמה המיוחד ובמזור שהיא מביאה. את השורבה מבשלים עם עוף בעיקר בימות החורף ובנוסף לטעמה הטוב היא גם טובה להצטננות ולכאבי בטן. בשל קלות ומהירות ההכנה וכן בשל אופייה ה”קל” של השורבה נוהגים לאוכלה אצלנו במוצאי כיפור לשבירת הצום.

מספר מנות: 4

משך הבישול: כשעה ורבע

החומרים

  • 1 כוס אורז מנוקה ורחוץ
  • 4 מנות עוף
  • 1 בצל גדול שלם
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל

אופן ההכנה

1.      לשים את העוף ואת הבצל בסיר עם רבע סיר מים רתוחים לפזר קורט מלח ופלפל ולבשל כחצי שעה, אם המים נגמרים לפני זה, אז להוסיף עוד כוס מים.

2.      בינתיים להרתיח קומקום מים נוסף ולאחר שהעוף יתבשל במשך חצי שעה להוסיף את המים והאורז ולבשל עוד כ – 40 דקות על אש בינונית.

יוכי ממליצה:

  • צריך להעיף מבט בתבשיל לקראת סוף הבישול ולראות אם הוא סמיך או דליל. תלוי מה אתם אוהבים. אם הוא דליל לטעמכם אז אתם יכולים  לבשל עוד זמן קצר על האש ואם הוא סמיך אפשר להוסיף לו כוס מים רותחים לערבב ולבשל עוד כמה דקות.
  • אם זה מיועד למוצאי יום כיפור, אפשר לבשל רק את העוף עם הבצל, יום לפני הצום ולהכניס למקרר ולמחרת עם צאת יום כיפור להוסיף מים רותחים ואורז ולהמשיך את הבישול.