צ’רבל חמוץ – מרק ביצה חמצמץ

צ’רבל חמוץ למשתכרים

דודי אברהם סיפר לי שסבתא-רבא מסעודה הייתה מכינה מרק זה למי שסבל מתופעות לוואי של שכרות בשבת, סחרחורת והרגשה רעה לאחר שתיית יין רבה.

היא הכינה מרק זה במוצ”ש, או ביום ראשון וזה הרגיע והקל את ההרגשה אחר שתיית האלכוהול.

כדי לקבל את הטעם החמוץ למרק היא הוסיפה תבלין בשם סומק (אוג הבורסקאים), שנתן לו את הצבע האדום והטעם החמוץ.

קל ומהיר

מס’ מנות:  4  מנות

סיר לבישול בגובה 14 ס”מ  קוטר 21 ס”מ

חומרים

  • 1 בצל קטן קצוץ
  • ¼ כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 2 עגבניות גדולות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות מקופסת שימורים
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית סומק (אוג הבורסקאים)
  • קורט פלפל חריף, פפריקה וכמון
  • 2 ליטר מים רותחים (כ- 10  כוסות)

אופן ההכנה

  1. לטגן את הבצל עם השמן עד שיזהיב.
  2. להוסיף את הרסק שהכנו מהעגבניות ולערבב.
  3. לשפוך לסיר את המים הרותחים ולבשל על אש גבוהה, עד לרתיחה.
  4. להוסיף את רסק העגבניות מקופסת השימורים ולערבב.( רצוי למהול את רסק העגבניות בכוס מים ואח”כ לשפוך למרק הרותח )
  5. לפזר את המלח והתבלינים ולערבב.
  6. לשבור את הביצים  לאט, לאט, ו”לזרוק” למרק, בהפרש של כמה שניות בין ביצה לביצה.
  7. לא לבחוש ולא לערבב. הם יתקשו עם הזמן ויישארו שלמות.
  8. לבשל עוד רבע שעה והמרק מוכן.
  9. מוזגים לצלחות עם תוספת של צנימים או מצות מרוסקות במרק.

יוכי ממליצה

אם רוצים כמות גדולה יותר של מרק מוסיפים עוד מים ועוד ביצים לפי מספר הסועדים. כמובן גם מלח ותבלינים.