צ’רבל מרק ביצים מקושקשות

קל, מהיר, נתקלתי בו גם באחד מחדרי האוכל של הקיבוצים בצפון כשעוד אכלו יחד. טעים וחמוד.

מס מנות:  4

סיר לבישול גובה:14 ס”מ קוטר 21

חומרים

  • 1 בצל קטנטן קצוץ
  • כפות שמן
  • כף אבקת מרק עוף ( משמש גם במקום מלח)
  • ביצים
  • קורט פלפל חריף
  • מים רותחים  כ-  2 ליטר (9  כוסות)

אופן ההכנה

1        מטגנים את הבצל עד שיזהיב ומוסיפים את המים הרותחים.

2        מבשלים על אש בינונית עד שירתחו המים ואז מוסיפים את אבקת מרק העוף ובוחשים.

3        שוברים לתוך המרק שלוש ביצים טריות ומחכים דקה, אז בוחשים את הביצים יחד עם המרק. עושים במרק “ערבובים”.

4        מבשלים עוד כ – 10  דקות על אש גבוהה ומכבים את האש.

5        מגישים עם קוביות לחם קלוי או עם מצה מרוסקת.

יוכי ממליצה

ודאי ששמתם לב שלא רשמנו כאן מלח בחומרים… הסיבה שאבקת מרק העוף היא די מלוחה. אם בכל זאת רוצים להוסיף מלח אפשר לעשות זאת אחרי שמוזגים את המרק לצלחות.