ריאות ברוטב עגבניות

מס מנות:  6-7

זמן בישול: כשעה ורבע

כלים

  • 2 סירי בישול
  • 1 מסננת

החומרים

  • 1 בצל קצוץ
  • ½ קילו ריאות חתוכים לחתיכות גדולות
  • ¼ כוס שמן
  • קילו עגבניות בשלות
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון וכורכום.

אופן ההכנה

  1. מניחים ¾ סיר מים על הכיריים על אש בינונית ושמים בפנים את הריאות. משאירים כך עד לרתיחה.
  2. מסננים את המים מהריאות.
  3. חותכים את הריאות שוב, לחתיכות יותר קטנות, לקוביות.
  4. שמים בסיר רבע כוס שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב.
  5. בינתיים מרסקים את העגבניות ושופכים את מיץ העגבניות ואת הריאות החתוכות לסיר עם הבצל המטוגן. מוסיפים את התבלינים וכוס מים.
  6. ממשיכים לבשל עוד כשלושת רבעי שעה עד שהריאות יתבשלו.
  7. אפשר להגיש את רוטב הריאות כתוספת עם אורז, או לאכול זאת עם פרוסת לחם.