ריאות ברוטב עגבניות
מס מנות: 6-7
זמן בישול: כשעה ורבע
כלים
- 2 סירי בישול
- 1 מסננת
החומרים
- 1 בצל קצוץ
- ½ קילו ריאות חתוכים לחתיכות גדולות
- ¼ כוס שמן
- קילו עגבניות בשלות
- חצי כפית מלח
- קורט פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון וכורכום.
אופן ההכנה
- מניחים ¾ סיר מים על הכיריים על אש בינונית ושמים בפנים את הריאות. משאירים כך עד לרתיחה.
- מסננים את המים מהריאות.
- חותכים את הריאות שוב, לחתיכות יותר קטנות, לקוביות.
- שמים בסיר רבע כוס שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב.
- בינתיים מרסקים את העגבניות ושופכים את מיץ העגבניות ואת הריאות החתוכות לסיר עם הבצל המטוגן. מוסיפים את התבלינים וכוס מים.
- ממשיכים לבשל עוד כשלושת רבעי שעה עד שהריאות יתבשלו.
- אפשר להגיש את רוטב הריאות כתוספת עם אורז, או לאכול זאת עם פרוסת לחם.