בָּאלֵנְגָ’אן – חצילים מטוגנים

בדרך כלל נהגנו בבית לאכול ארוחה קלה זו, ביום שישי בשעות אחר הצהריים או בבוקר שבת

קל ומהיר הכנה

חומרים

  • 2 חצילים גדולים (בוחרים חצילים קלים ללא הרבה גרעינים, בעלי קליפה שחורה מבריקה)
  • ⅓ כוס שמן לטיגון
  • מלח

אופן ההכנה

  1. קולפים את החצילים, פורסים אותם לפרוסות בעובי של חצי ס”מ כל אחד ומפזרים עליהם קורט מלח.
  2. שמים במסננת ומשהים אותם כך במשך  – 3 שעות.
  3. אז שוטפים אותם, סוחטים ומטגנים משני הצדדים.

יוכי ממליצה

מומלץ לאכול כשזה עדיין חם.

מתאים לארוחות ביניים בתוך סנדוויץ’