חליק – חרוסת עיראקית

לליל הסדר, לחול המועד פסח  ולכל עונת התמרים.

מתאים גם לטבעונים וצמחונים.

הכנה בשני עיבודים

אפשר להכין את החרוסת בשני עיבודים שונים של התמרים .

האחת היא מסילן (דבש תמרים)

והשני מתמרים מעוכים ללא חרצנים. אותם אפשר לקנות כגוש באריזה, בכל מכולת. מערבבים אותם עם אגוזים או שקדים גרוסים קלופים. צורה זו של הכנת חרוסת נהוגה אצלנו עד היום בבית.

חרוסת עם תמרים ללא חרצנים

החומרים

  • רבע קילו תמרים מעוכים ללא חרצנים מסוג טוב (בדרך כלל  חבילה אחת)
  • 10 גרם אגוזים, או שקדים קלופים, טחונים גס.
  • אחד ורבע כוס מים מהברז.
  • קורט קינמון

אופן ההכנה

  1. מניחים את גוש התמרים בקערה ומוציאים ממנה בעזרת האצבעות  את החרצנים שנותרו בה,  או שאריות קשות. ( גם אם אנו קונים תמרים ללא חרצנים, בכל זאת נותרים בחבילה שאריות שיש להיפטר מהם ).
  2. פעולה זו דורשת סבלנות. פשוט לנבור בפנים ולחפש, עד שלא מגלים כלום. אם רוצים להגיש משהו טוב לשולחן צריך להתאמץ – אין ברירה!
  3. אח”כ שופכים מעט מים על עיסת התמרים, מועכים ולשים אותה  בעזרת האצבעות, מערבבים אותה יחד עם המים. כל פעם מוסיפים עוד 1/3 כוס מים, עד שהעיסה יוצאת דלילה. אפשר לעשות פעולה זאת עם כפפות חד פעמיות למי שמעוניין.
  4. לאחר מכן מוסיפים את השקדים והאגוזים הגרוסים ומערבבים אותם בעזרת כף, יחד עם עיסת התמרים.
  5. מי שמעוניין יכול להוסיף קורט קינמון.

יוכי ממליצה

לפני ביצוע פעולה זו יש לרחוץ ידיים היטב. אנו מטפלים בעיסת התמרים בעזרת האצבעות.

לוקחים פיסת מצה יבשה ומורחים עליה מעט חרוסת או משתמשים במצה רטובה מורחים עליה חרוסת ומקפלים אותה.