חמוצים של קיץ

חמוצים מפלפלים קולרבי וגזר מתאים כתוספת לקציצות, לדגים , קבאב ולאורז.

כלים

להכנה נחוץ סיר גדול בקוטר:  26 ס”מ  וגובה 15.5 ס”מ

החומרים

  • 1 ק”ג פלפלים טריים, אדומים וצהובים
  • 3 גזרים
  • 1 ראש קולרבי
  • 1 כפית מלאה מלח שולחן
  • כפית וחצי כורכום
  • כפית וחצי תבלין קארי
  • 2 כוסות חומץ ענבים
  • ½2 (שתים וחצי) ליטר מים ( כ – 13 כוסות)

הכנה מוקדמת

1        לרחוץ את כל הירקות.

2        לחתוך כל פלפל לארבעה חלקים מאורכים ואח”כ לחצות אותם לרוחב (כל פלפל  שמונה חלקים)

3        להוריד את השכבה החיצונית של הגזרים ולחתוך אותם לטבעות עבות.

4        להוריד את הקליפה של הקולרבי ולחתוך אותו לפרוסות ולחצות אותם שוב לשניים.

הכנת החמוצים

1        לשים בסיר נירוסטה את החומץ והמים להוסיף את המלח. ולבשל על אש גבוהה עד שתיווצר רתיחה.

2        אז להוסיף את  הכורכום והקארי והירקות החתוכים ולערבב.

3        להמשיך לבשל על אש גבוהה על כיריים בינוניות עוד חצי שעה ולהוריד  מהאש ולערבב.

4        להניח  את הסיר בצד עד שיתקרר לגמרי ואז למזוג לצנצנות.

יוכי ממליצה

מתכון זה אפשר להכין גם עם פלפלים מוארכים לא חריפים, עם כרוב כרובית וסלרי.