“מחללה” – חמוצים של לפת

להכנה בחודשי פברואר מרץ

נדרשת צנצנת גדולה

החומרים

  • 8 ראשי לפת
  • 2 ראשי סלק אדום
  • 2 קלחי גזר
  • ½3 (שלוש וחצי) כפות מלח שולחן

אופן ההכנה

  1. לפת לא לקלף, להוריד את הראש והשורש בלבד ולחתוך את הלפת לפרוסות.
  2. סלק להוריד בסכין את הקליפה ולחתוך לפרוסות.
  3. גזר להוריד את השכבה החיצונית בעזרת קולפן ולפרוס לטבעות.

אופן ההכנה

  1. למלא את הצנצנת במים ולהכניס בפנים את הירקות.
  2. להוסיף את המלח ולהניח במרפסת בשמש במשך עשרה ימים. בלילה או ביום כשהשמש אינה  זורחת אפשר להכניס את הצנצנת הביתה.

התוצאה:

כל הירקות מקבלים צבע בגוון של צבע הסלק והלפת נעשית רכה יותר וטעימה.

יוכי ממליצה

אפשר להגיש אותם לגיוון הארוחה. המהדרין מקשטים בעלי פטרוזיליה, כרפס, או גרגר הנחלים (“רשאד”) בזמן ההגשה.