מלפפונים כבושים במלח

מתאים לעונת הקיץ

מומלץ בצנצנת גובה 23 ס”מ וקוטר 14 ס”מ

החומרים

  • ½1 ( אחד וחצי ) קילו מלפפונים “בלדי” קטנים ודקים ולא גדולים נקראים גם “מלפפוני “אדמה”.
  • 3 שיני שום קלופים
  • 5 כפות מלח
  • 1 עלה שמיר
  • 3- 4 עלי דפנה
  • 5 עלי גפן אם יש

אופן ההכנה

  1. בוחרים מלפפונים קטנים מאוד ויפים.
  2. ממלאים את הצנצנת במים כמעט עד למכסה.
  3. שמים בצנצנת ומוסיפים את המלח
  4. מוסיפים את עלה השמיר הדפנה ועלי הגפן אם יש.
  5. מניחים את הצנצנת בשמש, לא ממש מולה.  במרפסת או בפינה אחרת, במשך שבעה ימים.
  6. כשאין שמש ההבשלה תארך עוד מספר ימים.