עמבה הודית

העמבה הוא הרוטב הפופולארי ביותר של העיראקים. העמבה לעיראקים היא כמו הקטשופ לאמריקאים והחרדל לצרפתים

תקופת הכנה: עונת הקיץ

כלים: צנצנת בינונית

החומרים

3 פירות מנגו ירוק קשה שלא הבשיל עדיין

1 כפית מלח שולחן

1 כפית מלח לימון

3 שיני שום קלופים

6 כפות תבלין עמבה ( 100 גרם ) ( משיגים אותו בשוק הירקות של שכונת התקווה שבדרום ת”א)

מים פושרים בתוך קערה

טיפת שמן

אופן ההכנה

הגרסה קצרה יותר באדיבות נדרה חנון מקרית שמונה

  1. לקלף את המנגו ולהוציא את הגלעינים
  2. לחתוך אותו לארבעה  חלקים ואח”כ לקוביות קטנות או לפרוסות דקות.
  3. להכניס את קוביות המנגו לתוך קערה עם מים חמים שבה יש מלח גס ומלח לימון. משרים אותם כך במשך שעה.
  4. אפשר לתת רתיחה קלה ולסנן מהמים, כדי להוציא את המרירות מהפרי.
  5. להכין קערה אחרת עם מים פושרים, כפית מלח שולחן וכפית מלח לימון וגם תבלין עמבה.
  6. לבחוש עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
  7. להכניס  בפנים את קוביות המנגו ולערבב.
  8. להשאיר כך במשך שעתיים.
  9. להכניס לצנצנת ולהוסיף טיפת שמן ושלוש שיני שום.
  10. לשמור במקרר.

אפשרות נוספת באדיבות ג’קלין זכאי מראשון לציון

  1. להשרות את פלחי המנגו הלא בשל במלח גס ובמלח לימון במשך יומיים במים רגילים מהברז. לסנן ולשטוף.
  2. פעולה זאת צריכה להיעשות פעמיים.
  3. אח”כ מכינים צנצנת נפרדת עם תבלין עמבה, שום מעט מלח לימון ומלח שולחן ומוסיפים גם טיפת שמן ושום מקולף (במתכון המקורי מוסיפים אבקת שימור).
  4. שופכים לתוך הצנצנת מים ומערבבים.
  5. בסוף מכניסים גם את קוביות העמבה בפנים ושומרים כך במשך שבוע עד שיהיה מתאים לאכילה.