ריבת חבושים

החומרים

  • ½1 ( אחד וחצי ) ק”ג  חבושים
  • ½1 ( אחד וחצי ) ק”ג סוכר
  • מיץ לימון  סחוט מלימון אחד

אופן ההכנה

  1. רוחצים היטב את החבושים
  2. מקלפים אותם.
  3. חותכים כל חבוש למספר פלחים.
  4. מורידים מהפרי גרעינים וסיבים קשים. אם אמצעיתו של החבוש קשה כאבן מורידים גם אותו.
  5. מרתיחים רבע סיר מים גדול. כשהמים רותחים מכניסים לתוכם את פלחי החבושים ומבשלים כ – 10 דקות על אש גבוהה.
  6. מוציאים את החבושים מהמים בעזרת מסננת ומניחים אותם בצד בקערה. לא שופכים את המים.
  7. למים שהורתחו בהם החבושים מוסיפים קילו וחצי סוכר ומרתיחים כ – 10  דקות.
  8. אחרי רתיחת המים והסוכר מחזירים את החבושים לסיר ומוסיפים מיץ מלימון אחד.
  9. מבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים ורבע עד שישחימו. אם המים אוזלים בשעת הבישול מוסיפים לסיר עוד כוס מים אחת או שתיים, עד גמר הבישול.
  10. מורידים מהאש ומצננים
  11. מכניסים לצנצנת יבשה וסוגרים היטב
  12. רצוי מאד להוציא ריבה מהצנצנת בכף או בסכין יבשים כדי שלא יווצר עובש בריבה.