ריבת ענבים

העונה: קיץ

משך הבישול :  3  שעות (לא פחות)

כלים: מומלץ לבישול סיר בגובה 12 ס”מ וקוטר 21 ס”מ וגם מסננת.

החומרים

  • 1 ק”ג ענבים ירוקים מתוקים, ללא חרצנים, מופרדים מהגבעולים ומהאשכול.
  • ½ ( חצי ) ק”ג סוכר (או שתים וחצי כוסות)
  • מיץ מחצי לימון  (חשוב מאוד !).
  • 2 – 3  גרגרי הל
  • ¼ (רבע) כפית קינמון (אפשר פחות ואפשר לוותר למי שלא מעוניין).

אופן ההכנה

ניקוי הענבים משאריות פסולת

מניחים את הענבים שתלשנו מהאשכול בקערת מים ומערבבים אותם במים, כדי שהשאריות המיותרות ייפרדו מהענבים ויצופו במים.

מוציאים אותם החוצה ושופכים את תוכן הקערה לתוך מסננת .

מכניסים שוב את הענבים לקערת מים וחוזרים על הפעולה הזו שלושה פעמים.

  1. שמים בסיר מים וסוכר (מים עד לגובה רבע סיר) מבשלים על אש גבוהה וכיריים בינוניות, עד     לרתיחה.
  2. מדי פעם בוחשים עד שהסוכר יימס ( הבחישה חשובה ).
  3. הרתיחה תתחיל בערך אחרי – 8 דקות, אז שמים בפנים את הענבים וממשיכים לבשל על אש  גבוהה עם מכסה פתוח ( חשוב! ) במשך- 10 דקות עד לרתיחה נוספת.
  4. אז מנמיכים את הלהבה, בוחשים מעט ובעדינות , כדי לא להרוס את הענבים ומשאירים כך על  אש נמוכה במשך שעתיים.
  5. וכעבור שעה מרגע הכנסת הענבים לסיר מוסיפים מיץ מחצי לימון וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
  6. מדי פעם בוחשים בעדינות אבל לא להגזים במספר הבחישות.
  7. חמש דקות לפני סיום הבישול מוסיפים הל ומפזרים קינמון ( קינמון למי שרוצה ).
  8. משאירים כמה דקות על האש לספיגת הטעמים ומכבים את ה”גז”.

הריבה יוצאת בגוון חום כהה, היא מתקררת בערך אחרי שעה וחצי. היא מצטמקת עוד קצת.

אז אפשר להכניס אותה לצנצנת זכוכית.

לא צריך לשים במקרר מאחר והריבה התבשלה זמן רב על האש והנוזלים הרבים שהיו בתחילת הבישול  נעלמו.

אפשר להגיש בצלוחית על השולחן בערב ראש השנה בו נוהגים לאכול מאכלים מתוקים!