שימור במיה – בהקפאה או בייבוש

הבמיה המשמשת להכנת מרק במיה וגם לקובה במיה ניתנת להשגה בקיץ בלבד ולכן אפשר לשמרה כך שנהנה מבמיה איכותית גם בחודשים שאין להשיגה בשווקים

רק במיה טרייה וירוקה מאוד מקפיאים.

אופן ההכנה

שתי שיטות לשימור שיטת ההקפאה ושיטת הייבוש להלן שניהם

שיטת ההקפאה

  1. שמים את כמות הבמיה הרצויה בקערה וממלאים אותה במים.
  2. שוטפים אותה פעמיים.
  3. משאירים במסננת ליבוש.
  4. מורידים את הראשים. (בחיבור עם הגבעול).
  5. מכניסים את הבמיה לסיר ויוצקים עליהם מים רותחים.
  6. מרתיחים את הסיר עם המים והבמיה במשך 2 – 3 דקות.
  7. מסננים את המים ומחכים שיתקררו.
  8. מחלקים את כמות הבמיה שיש לנו למספר חלקים לפי הכמות שאנו צריכים לכל בישול ושמים כל חלק בשקית ניילון נפרדת.
  9. קושרים את השקיות בקצוות ומכניסים לתא ההקפאה עד למועד הבישול. אפשר גם אחרי שנה.

שיטת הייבוש

  1. משחילים בתוך חוט עבה את הבמיות, כשהן מסודרות לרוחב על גבי החוט. תולים אותם על קולב או וו במרפסת ומייבשים אותם בשמש.
  2. לאחר הייבוש הן מצטמקות. מכניסים הביתה ושומרים אותן במחסן במטבח. לעונה שבה לא משיגים במיה.