שימור עלי גפן

עלי הגפן טריים המשמשים להכנת יפרך ניתן להשיג רק בעונת פריכת הגפנים לכן אפשר להיעזר בשיטת שימור זו שהיא טבעית ונטולת חומרים משמרים ופשוטה להפליא.

החומרים

  • עלי גפן
  • בקבוקי פלסטיק של ליטר וחצי  נקיים ויבשים  לחלוטין.

אופן ההכנה

  1. מגלגלים כל עלה ותוחבים אותו לתוך בקבוק הפלסטיק מהפתח הצר של הבקבוק.
  2. סוגרים עם המכסה עד לשימוש.
  3. שומרים במקום יבש.
  4. אם המכסה נפתח לפני השימוש העלים מתקלקלים.
  5. בעת הצורך כשרוצים לבשל, חותכים את הבקבוק לשניים מהאמצע בעזרת סכין ומוציאים את העלים.
  6. שוטפים אותם במים ופורשים אותם אחד  על גבי השני ואם המילוי של ה”יפרך” מוכן, אז אפשר להתחיל לגלגל אותו לתוך העלים.