חזה עוף עם גזר

מתאים לסנדוויץ’ בפיתה, או כתוספת לארוחה

מס’ מנות:  4-5

זמן בישול הגזר: שעה אחת.

זמן בישול נוסף:  כ- 25  דקות  (חשוב מאוד ללא מכסה)

כלים: מומלץ לבישול  ב- 2 סירים

סיר לבישול הגזר

סיר להכנת התבשיל –  נמוך בעל קוטר רחב

חומרים

  • ½ קילו חזה עוף תרנגולת
  • 9 גזר
  • 8 כפות שמן
  • קורט מלח, קורט פלפל חריף, כורכום, פפריקה מתוקה

הכנה מוקדמות

  1. לבשל את הגזר במים בסיר נפרד במשך שעה אחת.
  2. להוריד את הקליפה ולפרוס לטבעות ברוחב  -1 –  ס”מ כל אחד.
  3. להוריד את הקליפה ע”י גרוד בסכין.
  4. לקצוץ לריבועים (קטנים מאד) את החזה עוף.

אופן ההכנה

  1. לשים את השמן בסיר ולטגן את הבצל במשך רבע שעה על אש נמוכה מאוד.
  2. להוסיף את החזה הקצוץ ולבשל תחילה על אש נמוכה כ – 2 דקות ואז להגביה את האש למשך-  5 דקות, כדי לתת “מכת אש”,  ושוב להנמיך את האש מאוד ולבשל עוד כ – 2 דקות.
  3. להוסיף את הגזר החתוך לטבעות.
  4. לפזר מלח ותבלינים לפי הטעם הרצוי.
  5. לערבב קלות ובעדינות ולבשל עוד כ – 10 דקות ולכבות את האש.

יוכי ממליצה

  • רצוי לגרד את קליפה הגזר רק אחרי הבישול, אחרת הטעם של הגזר יפחת.
  • אם נשאר שמן בתחתית הסיר ואיננו מעוניינים בו מטעמי בריאות,  אפשר להרים טיפה, את הסיר באלכסון ולהוציא בכף את השמן המיותר לכלי אחר.