פְּלָאוּ אַחְמָר – אורז אדום עם תוספות

מס מנות: 5

משך הבישול: כשעה

החומרים

  • 3¼ כוסות אורז
  • 1בצל קטן קצוץ
  • מיץ עגבניות מ 3 עגבניות
  • 2כפות רסק עגבניות
  • ¾כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2קלחי גזר חתוך לקוביות קטנות
  • ¾כוס אפונה
  • 3¾כוסות מים רותחים
  • ¼ כוס שמן
  • 1½כפית מלח שולחן
  • קורט פלפל, כמון, פפריקה מתוקה.
  • שמן לטיגון הבצל

חומרים לקישוט

  • 1בצל בינוני חתוך בצורה מוארכת
  • ½כוס שמן
  • 1½כוס צימוקים מסוג טוב

אופן ההכנה

  1. לטגן את הבצל על אש נמוכה עד שיזהיב ולפזר מעליו קורט מלח ופלפל
  2. להוסיף את מיץ העגבניות הטבעי ולבשל על אש נמוכה עד בינונית, על כיריים בינוניות במשך 10- 12 דקות עד לרתיחה של הנוזלים.
  3. להוסיף את המים הרתוחים ולהוסיף שתי כפות רסק עגבניות מקופסת השימורים וכן את המלח והתבלינים.
  4. לבחוש ולחכות לרתיחה קלה
  5. לשטוף את האורז ולהוסיף עם הרתיחה.
  6. לבחוש פעם אחת ואח”כ עוד פעמיים שלוש בהפרש של 2-3 דקות, כדי שלא ייווצרו גושים ושהאורז לא ידבק לתחתית הסיר, עד שהמים יספגו.
  7. לשים מתחת לסיר פלטת מתחת ולבשל על אש נמוכה עוד 15 דקות ואז לפזר למעלה חצי מכמות האפונה והגזר ולהפוך את האורז מלמטה למעלה בעזרת כף רחבה, בעדינות ולאט בשלוש מקומות בסיר ואז שוב לפזר למעלה את מחציתה האפונה והגזר שנותרו.
  8. לפזר למעלה גם כף שמן ולבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה עד בינונית
  9. חמש דקות לפני סיום הבישול לפזר למעלה מעל התבשיל כף פטרוזיליה קצוצה.

חשוב מאוד

כשהמים מתאדים, (נגמרים) בסיר אחרי שהנחנו את האורז בפנים, לא לערבב. הערבוב נעשה רק פעם אחת בשלב של הכנסת האפונה והגזר.

אופן הכנת הצימוקים

  1. לטגן את הבצל על אש נמוכה מאוד במשך זמן רב, תוך כד בחישה במזלג עד שהוא מקבל גוון זהוב.
  2. להוסיף את הצימוקים ולערבב קלות במשך שתי שניות בלבד ולהמתין ליד המחבת עד שהם מתנפחים ואז להוציא אותם תיכף מהשמן ע”י כף מסננת ולשים בצלחת.

יוכי ממליצה

להגשה אפשר לפזר על כל צלחת אורז מעט צימוקים ושוב מעט פטרוזיליה קצוצה לגיוון. נראה יפה, טעים ומרשים