פְּלָאוּ בּגִ’יג’ – אורז חגיגי לבן עם נתחי עוף

מס’ מנות: 7- 8

חומרים

  • 1 בצל קצוץ
  • 6 שוקי עוף, או כרעיים
  • ½ כוס שמן
  • 1 קילו כוסות אורז פרסי קלסי (½ – 5 כוסות)
  • ½ 2 כפיות מלח שולחן
  • קורט תבלין פלפל חריף לבן
  • ½ 9 כוסות מלאות מים רותחים

אופן ההכנה

א.         לאדות את העוף עם הבצל הקצוץ והשמן במשך 20  דקות. לזרות חצי כפית מלח וקורט פלפל חריף לבן ולערבב מדי פעם.

ב.         להוסיף 7 כוסות מים לסיר.

ג.          להמשיך לבשל על אש בינונית במשך שעה.

ד.         להוסיף למרק    ½ 2 כפיות  מלח

ה.         בינתיים לברור את האורז משאריות מיותרות ולשטוף אותו  3 פעמים.

ו.          להוציא את העוף מהמרק ולהניחו בצלחת נפרדת.

ז.          להוסיף למרק את שתיים וחצי כוסות המים הרותחים הנותרים. להכניס גם את האורז ולבחוש כל  5 – דקות.

ח.         לבשל על אש בינונית עד שהמים ייספגו באורז.

ט.         כעבור 15 דקות כשהמים ייספגו באורז, להנמיך את האש, ולהניח פלטת מתכת מתחת  לסיר האורז, כדי שלא ייחרך מלמטה בזמן הבישול. להמשיך לבשל כך במשך 45 דקות.

י.          בינתיים אפשר לצלות בתנור את נתחי העוף שהוצאנו מהסיר (לעטוף אותם בנייר כסף ולהניח בכלי נפרד).

יא.        להפוך בעדינות את האורז בכף רחבה  מלמטה למעלה כך שהחלק התחתון יהיה כלפי מעלה  והחלק העליון כלפי מטה, משלוש “פינות” בסיר.

המלצת יוכי

אפשר להגיש את האורז עם העוף הצלוי בתוספת סלט ירקות  “חי” וחמוצים.