ערוק – קציצות בשר

כלים

לטיגון מומלץ מחבת בעלת קוטר 27 ס”מ

קערת פלסטיק לעיסה

החומרים

  • ¼ קילו בשר בקר טחון
  • ½ כוס כרפס או פטרוזיליה קצוצים
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 עגבנייה
  • ¾ כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • ¾ כוס שמן  לטיגון
  • קורט פלפל חריף, כורכום, פפריקה מתוקה כמון

אופן ההכנה

  1. מגוררים את תפוח האדמה על פומפייה וסוחטים אותה ביד מהנוזלים.
  2. קוצצים את תפוח האדמה המגורר שוב והפעם בסכין.
  3. מרסקים את העגבנייה או חותכים אותה לקוביות.
  4. שמים אותם בקערה ומוסיפים להם את שאר החומרים הבשר, הכרפס, או הפטרוזיליה הקצוצים, הבצל והקמח.
  5. מפזרים עליהם מלח ותבלינים ומערבבים יחד עד שנוצרת עיסה.
  6. יוצרים מן העיסה קציצות מוארכות בעזרת כף היד כשהיא מקופלת או עגולות בקוטר 5  ס”מ בערך (לא צריך סרגל) ועובי 1 ס”מ בערך.
  7. מטגנים משני הצדדים בשמן שחיממנו מראש.

יוכי ממליצה

מי שלא רוצה לטגן יכול לאפות את הקציצות בתנור.

עם הטיגון יש ריח טוב בבית.

להגיש ארוחה זו עם סלטים וחמוצים ותוספת של מרק ירקות .

ארוחה שעושה כיף לכולם.