קבאב

הכמות: כ-35  קציצות

החומרים

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • ½ כוס קמח
  • 2 בצלים קטנים ( לקצץ דק )
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה, או עלי כרפס
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון.

אופן ההכנה

  1. שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים הכול יחד בעזרת שתי כפות, או בעזרת הידיים.
  2. מרטיבים אותם מעט, מצלוחית מים ששמים בצד. אם העיסה נראית קצת יבשה אז מוסיפים לה מספר טיפות מים. (רק במקרה הצורך).

קבאב על המנגל

  1. בוצעים מן העיסה חתיכת בצק ועוטפים אותו סביב השיפוד לפי האורך הרצוי ( למי שרוצה 12 ס”מ בערך).
  2. מהדקים את קצותיו בעזרת שתי אצבעות. כך מכינים מספר שיפודים ומניחים אותם על גחלים לוחשות שהכנו מבעוד מועד.
  3. מנפנפים מדי פעם והופכים את השיפוד על שיקבל גוון חום.

ק ב א ב  ללא שיפודים

  1. אפשר להכין קציצות קבאב ללא שיפודים בבית. בתנור, בגריל, או בסיר חשמלי למי שיש עדיין.
  2. “יוצרים”  קציצות עגולות או מוארכות מן העיסה ומניחים על רשת הברזל.
  3. “מגרילים” את שני הצדדים, עד שהם מקבלים גוון חום.
  4. משאירים את דלת התנור פתוחה ובודקים מדי פעם מה קורה בתנור.

יוכי ממליצה

חשוב להוציא מדי פעם את התבנית שמונחת מתחת לקציצות הקבב ולשפוך את השמן שמצטבר בה מהקציצות, כדי למנוע התלקחות השמן. מנגבים ומחזירים. פעולה זו למי שמנוסה ולמי שלא חשובה גם לצליית דגים.

מה שלא אוכלים אפשר להכניס לשקית ניילון ולהקפיא לפעם אחרת.