סַלוֹנָה – תבשיל דגים עם ירקות

מספר מנות:  4

משך הבישול:  כשעה

כלים

  • סיר בגודל בינוני בעל קוטר רחב

החומרים

  • 1 קרפיון גדול (בלי הראש) בערך1  ק”ג
  • 4 בצלים בינוניים
  • 4 עגבניות בינוניות
  • 1 גמבה (אפשר בלי)
  • 1 לימון בינוני פרוס (להוציא את החרצנים)
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה (כ-30 עלים)
  • 50 גרם מרגרינה
  • 4 כפות שמן
  • 3 שיני שום כתושים
  • 1 כף רסק עגבניות מהול ב – 3/4  כוס מים רותחים
  • 1 כפית סוכר גדושה
  • ½ כפית מלח,קורט פלפל חריף, פפריקה מתוקה, כורכום, כמון.

הכנה מוקדמת של הדג

  1. להוריד את הראש ולקצץ את כל הסנפירים.
  2. לחתוך את הדג ל 2 חלקים לאורכו מתחילת הזנב עד הראש מצידו של הגב.
  3. לחלק את החלקים7-8 פרוסות .

הכנת הסיר לפני שמניחים אותו על האש

  1. לרפד את תחתית הסיר בשכבות בצל, שחתוכות לפרוסות. ברווחים שבין הפרוסות לפזר בצל ושום כתוש וגם את השמן.
  2. על שכבה זו לפזר רבע כפית מלח וקורט תבלינים.
  3. על הבצל להניח  חמש פרוסות דג כשצידו הפנימי של הדג כלפי מעלה.
  4. על הדגים להניח את פרוסות הלימון וגם את פרוסות הגמבה ( אם יש ).
  5. אח”כ מרפדים בשכבת עגבניות כשהן חתוכות לפרוסות עבות.
  6. ואת שתי פרוסות הדג הנותרות ואת ראש הדג להניח על העגבניות ו”לכסותם” גם במספר פרוסות עגבניות.
  7. על כל זה מפזרים מסביב את קוביות המרגרינה וגם באמצע ומעליהם שוב חצי כפית מלח ומעט מהתבלינים.
  8. לבסוף מפזרים פטרוזיליה קצוצה וכפית גדושה סוכר.