סַאמָאק מְאשְׁוִי – דג צלוי בתנור

החומרים

  • 1 דג קרפיון
  • 3 שיני שום כתושים עם כמון
  • ½ בצל קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן
  • ½ עגבנייה חתוכה לריבועים
  • קורט פפריקה מתוקה, פלפל חריף, כורכום, כמון, קארי.

אופן ההכנה

  1. לוקחים דג מוכן לצלייה, מנוקה ומומלח
  2. עושים בו מספר חתכים לרוחב בחלקו הפנימי בין העצמות, כדי שייצלה היטב.
  3. מתבלים אותו ומורחים אותו בשמן.
  4. מכניסים אותו לגריל וצולים אותו כשגבו כלפי מעלה.
  5. כשהדג ישחים צריך להפוך אותו להוציא אותו מהתנור ולשמן את חלקו הפנימי. אז גם לפזר מעליו את השום והבצל העגבניות והפטרוזיליה.
  6. ולהכניס אותו שוב לתנור ולצלות אותו הפעם כשחלקו הפנימי כלפי מעלה, עד לקבלת גוון חום בהיר.
  7. צריך להסתכל בתנור מדי פעם כדי לבדוק את מצבו של הדג.

יוכי ממליצה

מגישים עם פרוסות לימון מסביב. מוסיפים עלים ירוקים של גרגר הנחלים (“רשאד” בערבית), עירית וחמוצים.

להשלמת הארוחה אפשר להוסיף מרק חמצמץ בשם “פרזוטה”  (בחורף), בקיץ אפשר להוסיף אורז לבן  או אורז אדום עם צימוקים.