תְּבִּיט – חמין חיטה לשבת

לימות החורף

מס’ מנות: 5

משך הבישול: 3 שעות

כלים:

  • סיר בגודל בינוני (מס’ 5 של סולתם או אחר בקוטר 21 ס”מ וגובה-14 ס”מ)
  • קערת להשריית החיטה

החומרים

  • 2 כוסות חיטה מבוררות משאריות
  • 1 קילו בשר בקר או 1 קילו גרונות הודו ואפשר גם שניהם
  • ½ בצל קצוץ
  • ⅓ כוס שמן לטיגון
  • 1 כפית מלח שולחן
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל חריף
  • ½ כפית רסק עגבניות
  • ⅓ כוס שמן לחיטה

אופן ההכנה

  1. לשטוף את החיטה במים ולהשרות אותה כ-4 שעות במים.
  2. להפשיר את הגרונות אם הם קפואים. אח”כ לשים אותם בסיר עם מים רותחים ולתת להם רתיחה אחת קלה.
  3. לשפוך את המים מסיר הגרונות ולשטוף אותם מהקצף.
  4. אם יש לנו בשר נחתוך אותו לקוביות.
  5. נשים את הגרונות או חתיכות הבשר בסיר עם ⅓ כוס שמן ובצל קצוץ ונטגן אותם כ-10 דקות. על אש נמוכה מאוד.(אם יש לנו את שניהם אז נטגן אותם ביחד). צריך לערבב מדי פעם.
  6. להרתיח מים בקומקום ולשפוך עד כדי מחצית הסיר.
  7. לסנן את החיטה מהמים ולשפוך אותה לסיר הבשר והגרונות.
  8. להוסיף את המלח והתבלינים וגם את רסק העגבניות והשמן .
  9. לבשל כשעתיים וחצי על אש בינונית ולבחוש פעם אחת או פעמיים אבל לא יותר.
  10. אם המים נגמרים בזמן הבישול, צריך להוסיף עוד 2-3 כוסות מים רותחים ולבשל עוד חצי שעה על אש בינונית.
  11. לטעום מהתבשיל ולבדוק אם מידת המלח היא לפי טעמכם.
  12. להוריד מהאש ולשים על פלטת שבת עד למחרת.

יוכי ממליצה:
לא לבחוש יותר מדי את התבשיל, כדי שלא תצא דייסה.
לכסות במגבת עבה בזמן שהתבשיל נמצא על הפלטה.
חשוב לשים לב שקצות המגבת לא יגעו בפלטה או יגלשו עליה, כדי שלא ישרפו.