הַרִישְׁתָא – תבשיל אטריות מהיר וקל הכנה

מס’ מנות: כ-7

זמן בישול: כחצי שעה

כלים

מומלץ לבישול בסיר טפלון גובה  10 ס”מ וקוטר 25.5 ס”מ

החומרים

  • ½ קילו אטריות דקות של אוסם
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • ½ כוס שמן
  • 4 עגבניות קצוצות לקוביות
  • ½1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • קורט פלפל חריף וקורט כורכום
  • 5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. לשים את האטריות בתבנית ולהניח באמצע התנור.
  2. לקלות אותם בגריל במשך 14 דקות עד שיקבלו גוון חום בהיר. זמן הקלייה תלוי בתנור שלכם.
  3. חשוב מאוד לערבב מדי פעם ולהשגיח שלא ישרפו.
  4. בינתיים לטגן בסיר את הבצל עם השמן עד שיקבל גוון זהוב, להוסיף אח”כ את העגבניות הקצוצות. רצוי לקלף אותן לפני כן.
  5. לפזר מעליהן את המלח והתבלינים: פלפל וכורכום.
  6. לבשל על אש נמוכה מאוד כ-8 דקות עם מכסה סגור.
  7. לשפוך את המים הרותחים לסיר ולהוסיף אבקת מרק עוף. להוסיף גם את האטריות. להגביה את האש ל 2-3 דקות, עד לרתיחה ולהנמיך את האש חזרה.
  8. לערבב ולבשל כך במשך 8 דקות ואז  לשים את פלטת המתכת מתחת לסיר ולבשל על אש נמוכה מאוד. רצוי לערבב מדי פעם.
  9. להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות והתבשיל מוכן.

סה”כ זמן הבישול מרגע הכנסת האטריות לסיר עד לסיום התבשיל כ-18דקות.

פעם ראשונה: אש נמוכה 8 דקות ללא פלטת מתכת.

פעם שנייה: אש נמוכה 10 דקות עם פלטת מתכת מתחת לסיר.

יוכי ממליצה

כדי לגוון את הארוחה אפשר להוסיף קציצות קבב וירקות או שניצל.