דוֹלְמָה – ירקות ממולאים

מס’  מנות:6-7

משך הבישול: שעה ורבע

החומרים

  • 3 קישואים
  • 3 מלפפונים
  • 2 חצילים
  • 5 בצלים בינוניים מאורכים

המילוי

  • ½1 כוס אורז מבורר ורחוץ
  • 200 גרם בשר קצוץ ידנית בסכין
  • ¾ כוס כרפס קצוץ דק
  • ½ בצל בינוני קצוץ דק
  • ½ כוס שמן
  • ½1 כפית רסק עגבניות מקופסת שימורים
  • 1 כפית מלח שולחן
  • רבע כפית פלפל חריף ורבע כפית כורכום

לרוטב (להכין בספל גדול או בקערית)

  • מיץ מ-3 עגבניות בשלות
  • 2 כפות רסק עגבניות מהולים בכוס מים
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  1. מורידים את קליפת הקישואים, חוצים את הקישואים לשניים ומרוקנים את תוכנם
  2. חוצים את המלפפונים ל 2 ומרוקנים את תוכנם.
  3. מפזרים עליהם מלח וגם לתוכם.משהים אתם כך במשך חצי שעה ואז שוטפים אותם במים.
  4. כנ”ל גם לחצילים רק שאותם משהים במשך שעה ואז שוטפים אותם במים, כדי להוציא את המרירות מהקליפה.
  5. הכנת הבצלים
    • חותכים מעט את ראשי הבצלים עד שהגלדים נראים.
    • עושים חתך בסכין לאורך כל בצל עד לאמצעיתו ואז מפזרים מלח לתוכו וגם סביבו.
    • משהים אותם קצת יותר מחצי שעה ואז מנסים לפתוח אותם לאט, לאט ומוציאים מהם את ליבת הבצל
    • אח”כ משילים את הגלדים אחד, אחד בעדינות ושוטפים במים.

המילוי והסידור בסיר

  1. מערבבים את חומרי המילוי
  2. תחילה ממלאים את גלדי הבצל והחצילים ומניחים אותם בתחתית הסיר, כשכבה ראשונה
  3. בשכבה שנייה ושלישית מניחים את הקישואים והמלפפונים הממולאים
  4. ממלאים מים עד לשלושת רבעי הסיר, מוסיפים את הרוטב שהכנו וכן את רבע כוס שמן וגם את מיץ הלימון. אפשר גם לפזר את כפית הסוכר מלמעלה.
  5. מבשלים על אש בינונית, עד לרתיחה בערך רבע שעה, אח”כ מנמיכים  את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות ואז מניחים מתחת לסיר פלטת מתכת ומבשלים עוד שלושת רבעי שעה בערך.