קישואים ממולאים
מס’ מנות: 5-6
משך הבישול: שעה ורבע
כלים
- סיר בינוני
- קערה להכנת המילוי
- סכין צרה לרוקן את תוכן הקישואים
החומרים
- 8 קישואים
למילוי
- 1 כוס אורז מבורר ורחוץ
- 100 גרם בשר טחון
- ½ פטרוזיליה קצוצה
- ½ כוס שמן
- 1 כפית שטוחה מלח
- ½1 כף רסק עגבניות מקופסת שימורים
- קורט כורכום, פלפל חריף, פפריקה מתוקה, כמון.
חומרים לרוטב
- בצל קצוץ
- רבע כוס שמן
- 2 כפות רסק עגבניות (לערבב ולמהול בחצי כוס מים)
- מיץ מעגבנייה אחת גדולה ובשלה.
- קורט מלח ופלפל חריף.
אופן ההכנה
- לערבב בקערה את כל חומרי המילוי .
- להוריד את קליפת הקישואים.
- לחתוך את הקישואים לשניים.
- לרוקן את תוכנם. אפשר להוציא תחילה חתיכות משולשים, ואז להמשיך. צריך להצטייד בסבלנות…
- לטגן על אש נמוכה את הבצל עם מעט שמן, כ-2-3 דקות ולהוסיף את רוטב העגבניות.
- לבשל כך במשך 2-3 דקות.
- למלאת כל קישוא, לא עד הסוף ולסגור אותו עם משולש קישוא שהוצאנו. להניח אותו על הרוטב “בשכיבה”.
- לסדר כך את כל הקישואים בתחתית הסיר מעל הרוטב ומה שנשאר אפשר לשים בשכבה שניה.
- לשפוך מים עד לגובה הקישואים ולהוסיף קורט תבלינים: פלפל כורכום וכמון.
- לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה ואח”כ להנמיך את האש, ולהמשיך בבישול כך עוד שעה בערך.