שימור עלי גפן
עלי הגפן טריים המשמשים להכנת יפרך ניתן להשיג רק בעונת פריכת הגפנים לכן אפשר להיעזר בשיטת שימור זו שהיא טבעית ונטולת חומרים משמרים ופשוטה להפליא.
החומרים
- עלי גפן
- בקבוקי פלסטיק של ליטר וחצי נקיים ויבשים לחלוטין.
אופן ההכנה
- מגלגלים כל עלה ותוחבים אותו לתוך בקבוק הפלסטיק מהפתח הצר של הבקבוק.
- סוגרים עם המכסה עד לשימוש.
- שומרים במקום יבש.
- אם המכסה נפתח לפני השימוש העלים מתקלקלים.
- בעת הצורך כשרוצים לבשל, חותכים את הבקבוק לשניים מהאמצע בעזרת סכין ומוציאים את העלים.
- שוטפים אותם במים ופורשים אותם אחד על גבי השני ואם המילוי של ה”יפרך” מוכן, אז אפשר להתחיל לגלגל אותו לתוך העלים.