קובות

הקובה היא ספינת הדגל של המטבח העיראקי מבחינת המקום שהיא תופסת במטבח שלנו. ישנם מינים וסוגים שונים: קובה אדומה עם סלק, קובה במיה, קובה צהובה עם קישואים, קובה חלבית וקובה עם אורז, קובה בורגול וכמובן קובה עם סולת, קובה במרק וקובה מטוגנת ועוד בכל הצורות והגוונים וכולם מעדנים.

הכנת הקובה היא עבודת אומנות בפני עצמה. יושבות האמניות והאמנים שלרוב הן אמהות שאוהבות להאכיל את בני ביתן במיטב המטעמים במשך שעות. אחרת איך אפשר להסביר למה האוכל כל כך טעים. קראו עוד על הקובות…